Het Twentse Geluk

Wie zijn wij?

Wij zijn Tom en Inge en hebben elkaar in 1999 het  jawoord gegeven. Samen hebben we vier kinderen. Joshua, Quinten, Collin en Caitlyn. Joshua  komt met regelmaat langs, maar woont zelfstandig in Deventer en studeert daar HBO Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs. Joshua is voor zijn studie een half jaar naar Sydney in Australië geweest. Quinten studeert momenteel Fiscaal Recht aan de Universiteit van Groningen. Colin woont half op zichzelf. Hij heeft zijn eigen verblijf achter op ons perceel, maar voor de was, warme maaltijd en een goed gesprek schuift hij nog steeds bij ons aan. Samen vormen we een gezellig maar ook zeker een levendig gezin.

Tom is leraar wiskunde aan het voorgezet onderwijs in Hengelo en is overdag bezig met en voor kinderen. Hij probeert tijdens de lessen bij hen het beste naar boven te halen. Zijn pedagogische en didactische achtergrond vormen ’s avonds de basis voor onze gesprekken over dagelijkse beslommeringen. Wel heel prettig is dat hij door deze baan juist altijd de middagen, avonden en vakanties thuis is en dus op deze intensieve momenten en de vakantieweken kan bijstaan bij de dagelijkse bezigheden bij ons thuis.

Inge was 15 jaar eigenaresse van een winkel gespecialiseerd in kleding, accessoires en homedeco.  Al meer dan 20 jaar hebben we op kinderen gepast en hen opgevangen waar dat nodig was. Wij zijn nu al vele jaren pleegouders en we hebben onze ervaring ingezet om meerdere kinderen tegelijk te kunnen helpen. 
Ik sta 24 uur per dag klaar voor de kinderen. Mijn karaktereigenschappen (gezond verstand, handen uit de mouwen, voeten op de grond, vrolijk hart en kids op nr. 1), naast het ondernemerschap en de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan vormen een goede basis om samen met mijn man een gezinshuis te hebben.

Als we kijken naar onze beider kwaliteiten is Tom sterk in het administratieve gedeelte omtrent de zorg, terwijl Inge  juist veel sterker is  in het organisatorische aspect. Waar Tom rustig is en alles eerst overdenkt, is Inge daarentegen impulsief en enthousiast. Eigenlijk vormen we samen hierdoor een goede balans en kunnen we ervoor zorgen dat elk kind zich veilig en welkom voelt. Een warm nest. Wij geloven namelijk dat elk kind recht heeft op een veilige omgeving om in te wonen.

Vijf jaar geleden hebben wij een bewuste keuze gemaakt om gezin en werk te gaan combineren met het pleegouderschap. Door onze ouders die hun hele leven netwerkpleegouders zijn geweest en vakantieopvang hebben gedaan werd het ons van jongs af aan al met de paplepel ingegeven.  Inmiddels hebben wij  veel ervaring opgedaan met de zorg voor verschillende kinderen met allen hun eigen (multi-) problematiek. Allen verwezen vanuit bureau jeugdzorg, Wijkteams, William Schrikker Groep of het Leger des Heils. Dit in het kader van zowel kortdurende crisis, als ook langdurige pleegzorg. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning aan diverse gezinshuizen in onze omgeving door middel van weekend en vakantieopvang.

Het laatste jaar zijn wij ons steeds meer gaan verdiepen in hoe wij de zorg voor deze pleegkinderen kunnen combineren met het ondernemerschap dat in ons bloed zit. Wij zijn ons daarom verder gaan oriënteren en in gesprek gegaan met verschillende eigenaren van gezinshuizen. Hun gedrevenheid, professionaliteit, ondernemerschap in combinatie met het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg voor het individuele kind in een huiselijke sfeer sprak ons enorm aan.

Benieuwd naar onze diensten?
Neem contact met ons op