Het Twentse Geluk

Moeder & kind

Bij Het Twentse Geluk

Moeder & kind

Over Moeder en Kind bij Het Twentse Geluk

Het moeder en kind bij Het Twentse Geluk biedt een veilige haven voor (aanstaande) moeders die begeleiding nodig hebben bij het opbouwen van een stabiel leven voor zichzelf en hun kind. Het is een speciale woonworm met 24/7 toezicht door Tom en Inge waar moeders de kans krijgen om aan hun eigen herstel te werken, terwijl ze tegelijkertijd de zorg en opvoeding van hun kind op zich nemen. Naast individueel begeleiding door professionele hulpverleners die betrokken zijn bij het moeder en kind, worden er ook groepsactiviteiten georganiseerd. Denk hierbij aan weerbaarheidstraining en psycho-educatie.

Ontwikkeling

Ondersteuning bij het ontwikkelen van hun ouderlijke vaardigheden

In het moeder en kind worden moeders ondersteund bij het ontwikkelen van hun ouderlijke vaardigheden en het creëren van een stabiele en liefdevolle omgeving voor hun kind waarbij er aandacht is voor de hechting.  Ook krijgen de moeders de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen, op het gebied van persoonlijke groei en zelfstandigheid, die hen helpen bij het vinden van werk, het opbouwen van een sociaal netwerk en het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen leven en dat van hun kind.

Waardevol

Bouwen aan een positieve toekomst

Het moeder en kind huis is een waardevolle plek waar moeders en hun kinderen kunnen bouwen aan een positieve toekomst. Het geeft hun de kans om te herstellen, te leren en te groeien, terwijl ze samen werken aan een sterke en gezonde band tussen moeder en kind.