Het Twentse Geluk:
Moeder & kind huis

Moeder kind huis

In het kindvriendelijke dorp Delden is het Moeder Kind huis ‘Het Twentse Geluk’ gevestigd. In het moeder kind huis bieden wij een beschermd verblijf voor jonge moeders en hun kind(eren). Elke moeder heeft haar eigen kamer met gemeenschappelijke verblijfruimtes. Er wordt 24/7 toezicht geboden door de gezinshuisouders die in het pand direct naast het moeder kind huis wonen.

Doelgroep

In het moeder kind huis bieden wij hulp aan jonge (aanstaande) moeders die onvoldoende veiligheid en/of structuur kunnen bieden aan zichzelf en hun kind(eren) en onvoldoende netwerkondersteuning hebben om dit te compenseren. Gedurende het verblijf in het moeder kind huis krijgen de jonge (aanstaande) moeders persoonlijke begeleiding vanuit het team. Tevens krijgen ze een persoonlijk begeleider toegewezen die ze 24/7 te woord kan staan.

Binnen het moeder kind huis hebben wij plek voor twee moeders met hun kind(eren).

Contra indicaties voor plaatsing in het moeder kind huis:

– Jongeren met verslavingsproblematiek
– Jongeren met seksueel overschrijdend gedrag
– Jongeren die matige/ernstige of diepe beperking hebben
– Jongeren die fysiek geweld laten zien

Werkwijze & Methodiek

Een van de belangrijkste doelstellingen van het moeder kind huis ‘Het Twentse Geluk’ is het creëren van een veilige woonplek. Vanuit een veilige woonplek kunnen moeders zich optimaal ontwikkelen en groeien ze in 4 verschillende fases door naar meer zelfstandigheid. Gedurende iedere fase wordt er aan diverse doelen gewerkt, na iedere fase vindt er een evaluatie- beoordelingsmoment plaats. Daarbij wordt met name gekeken naar de ontwikkeling van het kind, de hechting tussen moeder en kind en de opvoedkwaliteiten van moeder volgens de richtlijn goed genoeg ouderschap. Waar het kan wordt ook in alles de vader van het kindje meegenomen. Met elkaar werken wij aan een mooie toekomst voor de moeder en haar kindje.

gezinshuis het twentse geluk moeder kind
Foto's
Benieuwd naar onze diensten?
Neem contact met ons op