Het Twentse Geluk

Over ons

Wie zijn wij?

Gezinshuis

Het ontstaan van Het Twentse Geluk

Het Twentse geluk in Delden begon ooit als een plek waar Tom en Inge pleegkinderen opvingen in een liefdevolle omgeving. Naarmate Tom en Inge meer ervaring opdeden als pleegouders en zich bewust werden van de verschillende behoeften van kinderen en jongeren in kwetsbare situaties, begonnen ze na te denken over hoe ze hun impact konden vergroten. Ze zijn toen begonnen als gezinshuis Het Twentse Geluk, waar ze meerdere jongeren konden opvangen. Door de jaren heen is het Twentse Geluk uitgegroeid tot veel meer dan alleen een gezinshuis. Het is nu een plek waar verschillende vormen van zorg en ondersteuning worden geboden, waaronder moeder en kind en een zelfstandig wonen locatie.

Moeder & Kind

Een veilige haven

Ze realiseerden zich dat er ook behoefte was aan een plek waar jonge moeders en hun kinderen de nodige ondersteuning konden krijgen. Zo ontstond het idee van het moeder en kind. Het moeder en kind bij Het Twentse Geluk biedt een veilige haven voor jonge moeders die begeleiding nodig hebben bij het opbouwen van een stabiel leven voor zichzelf en hun kinderen. Hier krijgen ze de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van ouderschap, zelfstandig wonen, scholing, werk en financiën. Tom en Inge, samen met een team van professionals bieden de nodige 24/7 begeleiding, ondersteuning en educatieve programma’s om deze moeders te helpen bij hun groei en ontwikkeling.

Zelfstandig wonen

Leren op eigen benen te staan

De zelfstandig wonen locatie is bedoeld voor jongvolwassen die de leeftijd hebben bereikt waarop ze klaar zijn om op eigen benen te staan, maar nog steeds behoefte hebben aan een veilige en ondersteunende omgeving. Hier krijgen ze de mogelijkheid om zelfstandig te wonen, terwijl ze nog steeds de nodige begeleiding en ondersteuning ontvangen. Het doel is hen te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om succesvol en zelfstandig deel te nemen aan de maatschappij.